четверг, 14 апреля 2011 г.

Готовність дитини до школи


Рекомендації батькам майбутніх першокласників

Відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту» тестування, співбесіда або іспити при прийманні дітей у перший клас є неприпустимими. Виключення становлять лише спеціалізовані школи й ліцеї. Але адже кожний батько бажає знати, чи готова його дитина до школи, чи буде вона справлятися з нежартівливими навантаженнями, у який клас потрапить — сильний або слабкий. Батьки дошкільника повинні звернути увагу на три аспекти готовності до школи своєї дитини.
Фізична зрілість. Щоб витримати шкільні навантаження, дитина повинна бути досить розвиненою фізично. Перший показник такої зрілості — наявність постійних зубів. Їх повинно бути хоча б 4-6. Для визначення фізичної зрілості дитини просять лівою рукою поверх голови дотягтися до правого вуха. Далеко не всі шестирічки здатні так зробити, хоча більшість дітей семи років це вдається з легкістю. Якщо маля не впоралося із завданням, у школу йому поки ще зарано.
Інтелектуальна зрілість. Це здатність концентрувати увагу, установлювати зв'язки між явищами і подіями, можливість логічного запам'ятовування, належний розвиток дрібної моторики і координації.
Психологічна зрілість. Має дві складові: емоційну і соціальну. Соціальна зрілість наступає тоді, коли дитина вміє спілкуватися з однолітками, адаптується у великому колективі, правильно розуміє і виконує функції учня.

Комментариев нет:

Отправить комментарий